Hartritmestoornissen

Populaire productcategorieBloeddrukmeters voor de bovenarm
Hartritmestoornissen

Hartritmestoornissen komen behoorlijk veel voor, vooral bij oudere mensen. In veel gevallen veroorzaken ze geen klachten en komen ze pas bij algemeen medisch onderzoek aan het licht. In Sommige gevallen moet er met geneesmiddelen behandeld worden.

Specifieke vragen?
Wat zijn hartritmestoornissen?

Het hart is een spier die, zoals alle spieren in het lichaam, samentrekt als reactie op elektrische prikkels. Bij een hartritmestoornis, of aritmie, gaat er iets mis in het elektrische systeem waardoor het  normale ritme van het hart verstoord is.

Het hart van een gezonde volwassene slaat in rust 60 tot 70 slagen per minuut en bij inspanning 160 tot 180 slagen per minuut. De hartslagen volgen elkaar in een regelmatig tempo op. Bij een hartritmestoornis klopt het hart te snel, te traag of onregelmatig. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen twee soorten hartritmestoornissen.

Bij een tachycardie slaat het hart te snel, met meer dan 100 slagen per minuut in rust.

Wanneer het hart minder dan  50 slagen per minuut slaat, wordt er gesproken van een te trage hartslag of bradycardie.

Hartritmestoornissen komen behoorlijk veel voor, vooral bij oudere mensen. In veel gevallen veroorzaken ze geen klachten en komen ze pas bij algemeen medisch onderzoek aan het licht. Voor lichte verstoringen is meestal geen behandeling nodig. Sommige ritmestoornissen moeten met geneesmiddelen behandeld worden om terug een normaal ritme te krijgen, en om op die manier symptomen te verminderen zoals hartkloppingen, kortademigheid, een licht gevoel in het hoofd en pijn op de borst.

Lees meer

Lees minder

ECG en bloeddrukmeter

Hartritmestoornissen zijn de voornaamste risicofactoren voor beroertes. Hartritmestoornissen treden meestal met onregelmatige tussenpozen op en worden daarom pas ontdekt als ze zich voordoen. Er is een ECG-toestel op de markt waarmee je je hartritme altijd en overal kunt registreren zodra je symptomen waarneemt. Het volledig ECG kan voor je arts worden geprint of per e-mail worden verstuurd.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Taurine in energiedrankjes