Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:

Registreer
Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Afschriften en attesten

Model 30 (vroegere attest 704)

Een model 30 (vroeger attest 704) kan u bekomen indien u terugbetaling wenst te krijgen van het ziekenfonds bijv. wanneer u uw SIS-kaart niet bij hebt of ze niet langer geldig is. U dient dan de volledige prijs te betalen bij de apotheker en kan met dit attest de terugbetaling bekomen bij uw ziekenfonds.
 

Attest BVAC

Een attest BVAC dient om terugbetaling van geneesmiddelen na hospitalisatie of na een werkongeval te bekomen. Sommige mensen zijn via hun werk verzekerd voor al hun medicatie of een gedeelte ervan. Zij, maar ook bijv. oorlogsinvaliden, kunnen gebruik maken van een attest BVAC . Dit attest dient u binnen te brengen bij uw werkgever, verzekeringsinstantie… om de terugbetaling te bekomen. Ook griepvaccinaties en vaccinaties tegen longontsteking zijn voor bepaalde groepen mensen volledig terugbetaalbaar via een attest BVAC. Vraag uw mutualiteit om inlichtingen.

Om te vermijden dat je BVAC-attesten per post moet opsturen, kan uw apotheker het attest elektronisch doorsturen. Dit kan enkel naar de deelnemende hospitalisatieverzekeraars. Klik hier voor meer informatie.

 

Andere attesten

Er zijn ook attesten voor bepaalde geneesmiddelen. Indien men over zo'n attest beschikt kan men bepaalde geneesmiddelen gratis of aan sterk gereduceerd tarief verkrijgen. Deze attesten dienen afgeleverd te worden door de medisch adviseur van uw mutualiteit. Dit attest bevat een volgnummer en een geldigheidsdatum. Het is van belang dit attest telkens mee te brengen wanneer u de betrokken geneesmiddelen komt afhalen. Voor sommige geneesmiddelen worden een aantal attesten afgeleverd met als doel één attest per afgeleverde verpakking. Voor een aantal medicijnen is het aantal verpakkingen gelimiteerd. In dit geval dient er ofwel een attest per voorschrift aangehecht te worden ofwel het attest aan het laatste voorschrift waarvoor het attest geldt.
Attesten worden meestal voor de duur van één jaar afgeleverd. Het gebeurt ook dat attesten afgeleverd worden voor bijv. 5 jaar. Vraag tijdig de hernieuwing van uw attest aan. Dit kan men doen door de vervaldatum goed zichtbaar ergens in huis aan te duiden bijv.op de kalender. Voor meer informatie rond attesten kunt u steeds terecht in uw apotheek.