Luizenkammen

Luizenkammen

Het is belangrijk om de haren te controleren op de aanwezigheid van luizen. Ze verblijven liefst op plaatsen waar het warm is dus vooral achter de oren en in de nek. Wanneer je de luizen ook daadwerkelijk gezien hebt, is behandeling noodzakelijk.

Specifieke vragen?
Wat zijn luizen?

De laatste jaren komen luizen meer en meer voor. Zeker na vakantieperiodes vragen schooldirecties extra waakzaam te zijn op eventuele luizen. Terecht! Niets is zo vervelend als dat jeukende ongedierte in je haar. Ook al ben je zeer hygiënisch, ook je kind kan op een dag thuiskomen met neten of luizen.

De neten bevatten larven. Deze hebben een 7-tal dagen nodig om zich te ontwikkelen tot nymfen en uit de neet te breken. De nymfen doorlopen drie stadia (waarbij er elke maal een skelet wordt afgeworpen). Tussen de diverse stadia zitten telkens 2 à 4 dagen interval. Na een tweetal weken zal de luis dus het volwassen stadium bereiken. Een volwassen luis heeft ongeveer 24 uur nodig om te paren en opnieuw eitjes te leggen.

Wanneer je de levenscyclus van een luis bekijkt, wordt het snel duidelijk dat luizen moeilijk uit te roeien zijn en dat een infectie zich snel kan verspreiden.

Regelmatige controle is dus de boodschap!

Lees meer

Lees minder

Luizenkammen4 Producten

Een goede luizenkam heeft tussen de tanden een opening van 0,2 tot 0,3 mm. De tanden zijn bij voorkeur ruitvormig of rechthoekig. Een netenkam bestaat uit plastiek of metaal, de tanden staan heel dicht bij elkaar. Luizenkammen worden na gebruik best ontsmet met ontsmettingsalcohol 70°.
Kammen die de luizen zouden elektrocuteren hebben hun efficiëntie op dit moment niet bewezen. Ze zijn bijgevolg af te raden.

Om neten makkelijker uit het haar te krijgen kan het nuttig zijn de luizenkam te omspannen met een nylonkous die je eerst in azijn dompelt. Een kompres, gedrenkt in azijn, loodrecht op de kam geplaatst kan ook helpen.
KAM LUIZEN PHARMEX 1 ST
KAM LUIZEN PHARMEX 1 ST
KAM LUIZEN PHARMEX 1 ST 5,95 € Reserveer
LUIZENKAM FLUO
LUIZENKAM FLUO
LUIZENKAM FLUO 5,95 € Reserveer
NITCOMB-M2 LUIZENKAM 1 ST
NITCOMB-M2 LUIZENKAM 1 ST
NITCOMB-M2 LUIZENKAM 1 ST 11,25 € Reserveer
NITCOMB-M3 LUIZENKAM 1 ST
NITCOMB-M3 LUIZENKAM 1 ST
NITCOMB-M3 LUIZENKAM 1 ST 11,25 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: